Khamis, 1 Disember 2011

Syaitan Dan Si Pembaca dan Pengamal Al-Quran


Hadis yang sangat Menarik:


Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) bersabda : 'Bila seseorang lelaki itu mati dan saudaranya sibuk dengan pengebumiannya, berdiri lelaki yang betul-betul kacak di bahagian kepalanya. Bila mayatnya dikapan, lelaki itu berada di antara kain kapan dan si mati.


Selepas pengebumian, semua orang pulang ke rumah, 2 malaikat Mungkar dan Nakir, datang dalam kubur dan cuba memisahkan lelaki kacak ini supaya mereka boleh menyoal lelaki yang telah meninggal itu seorang diri mengenai ketaatannya kepada Allah. Tapi lelaki kacak itu berkata, Dia adalah temanku, dia adalah kawanku. Aku takkan meninggalkannya seorang diri walau apa pun. Jika kamu ditetapkan untuk menyoal, lakukanlah tugasmu. Aku tidak boleh meninggalkannya sehingga aku dapati dia dimasukkan ke dalam Syurga.'


Selepas itu dia berpaling pada temannya yang meninggal dan berkata,'Aku adalah Al-Quran, yang mana kamu membacanya, kadang-kadang dengan suara yang nyaring dan kadang-kadang dengan suara yang perlahan. Jangan bimbang. Selepas soal siasat dari Mungkar dan Nakir, kamu tidak akan bersedih.'


Selepas soal siasat selesai, lelaki kacak mengatur untuknya daripada Al-Mala'ul A'laa (malaikat dalam Syurga) tempat tidur dari sutera yang dipenuhi bauan kesturi


Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) bersabda :'Di hari pengadilan, di hadapan Allah, tiada syafaat yang lebih baik darjatnya daripada Quran, mahupun dari nabi atau malaikat.'


Sila sebarkan Hadis ini kepada semua.

'Sampaikan pengetahuan dari ku walaupun hanya satu ayat.'



Just consider this:

Saat Anda membwa Al-Quran, syaitan biasa-biasa saja...Dia tengok je..
Saat Anda membukanya, syaitan mulai curiga.
Saat Anda membacanya, ia resah,gelisah dan gabra..
Saat Anda memahaminya, ia kejang kejangan.
Saat Anda mengamalkan Al-Qur'an dlm kehidupan sehari-hari.ia stroke...Teruskan membaca & mengamalknnya agar si syaitan terus stroke .


Di saat anda ingin menyebarkan pesanan ini, syaitan pun mencegahnya. Syaitan akan berbisik sambil berkata: "Ahh,malaslah. No need la,ni biasa jer,tak payahlah nak forward2, tak penting pun..." Tu lah yg syaitan bisikkan ke telinga anda and if you don't do anything, he will win.


Wallahuallam..

0 ulasan:

Catat Ulasan

Template by:
Free Blog Templates